infakt__frame.jpgZdravstveni centar Valjevo dobitnik je statuete Sunčani sat, koja simbolizuje najvredniju nagradu za pregalaštvo u zdravstvu Srbije, kao i plakete Ministarstva zdravlja za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite u 2005. godini. Prema rang-listi Ministarstva zdravlja i Instituta za zaštitu zdravlja, Regionalna opšta bolnica u Valjevu svrstana je među četiri najbolje opšte bolnice u Srbiji, istakao je prim dr, Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
-Priznanje Sunčani sat pripada svim junacima srpskog zdravstva, nosiocima njegovog opstanka i razvoja kroz decenije. U tom kontekstu, priznanje Sunčani sat dolazi neposredno pred obeležavanje 140 godina postojanja organizovanog zdravstvenog rada u Valjevu.
U Zdravstvenom centru Valjevo u toku su veliki investicioni radovi na izgradnji i dovršetku objekta, stvoren je jedan od najboljih dijagnostičkih centara u zemlji, sa najsavremenijim skenerom, drži se korak sa vrhunskim zdravstvenim ustanovama u oblasti hirurgije, sarađuje sa KC Srbije i VMA, sa lekarima iz Nemačke i Slovenije, nastavna je baza Medicinskog fakulteta Kragujevac. Sprovode se savremeni oblici svih vrsta edukacije, kaže Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra.
U prvoj polovini naredne godine očekuje se i kompletiranje dijagnostike uvođenjem magnetne rezonance kao i obrazovanje kadrova, a tokom 2006.-te godiei u sklopu restruktuiranja, primarna zdravstvena zaštita prećiće sa osnivačkim pravima na lokalni nivo, sem ako lokalna samouprava proceni da je u narednih 5 godina ne može finansirati pa će u tom slučaju Dom zdravlja ostati u okvirima ZC. Očekuje se i da uskoro budu završeni radovi na zgradi valjevskog Doma zdravlja i da se započne rekonstrukcija Doma zdravlja u Osečini. U maju bi trebalo da budu gotovi i radovi na grudnom odeljenju, a ukoliko se uvede novi samodoprinos bilo bi rešeno i pitanje neurološkog odeljenja.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…