infakt__frame.jpgStefan Zimonjić u disciplini 100 m prsno osvojio zlatnu, a u disciplini 50 m kraul srebrnu medalju na tradicionalnom novogodišnjem plivačkom mitingu “Deda Mraz” održanom proteklog vikenda u SPC «Vojvodina» u Novom Sadu. Stefanu je ovo treći nastup na mitingu “Deda Mraz”, i svaki put se u Valjevo vraćao sa osvojenim medaljama.
U jakoj konkurenciji solidne rezultate postigli su i ostali plivači “Valisa” – Dimitrije Jovanović bio je 6. na 50 m kraul i 11. u disciplini 100 m mešovito, Marko Beljić deseti u disciplini 100 m prsno, Lazar Ranković osmi i Lazar Marković jedanaesti u disciplini 100 m leđno, i najmlađa Jelena Marković 17. u disciplini 100 m prsno.
Ovo takmičenje, namenjeno najmlađim kategorijama, okupilo je 25 klubova iz SCG, Skoplja i Banja Luke, sa ukupno 511 plivača.
A u organizaciji Plivačkog saveza Srbije u Kikindi se od 24. do 30. decembra održava plivački kamp za trenere i za pionirsku i kadetsku selekciju SCG.
Ovom kampu, na poziv PSS, prisustvuju i predstavnici PK “Valis”, trener Vladimir Bošković , kadetkinja Anđelka Petrović i pionir Vanja Petronijević.
Kampom rukovode stručne službe PSS i Dr Branislav Jevtić sa katedre za plivanje i vaterpolo Fakulteta za fizičku kulturu u Beogradu. Tehnički saradnik je Dr Andrej Voroncov, profesor Akademije fizičke kulture u Moskvi i na Univerzitetu Bath u Velikoj Britaniji, trener sa više od 20 vrhunskih plivača rangiranih među prvih 100 na svetskim listama, danas trener u Plivačkom savezu Velike Britanije i trener Britanske plivačke selekcije.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…