infakt__frame.jpgValjevska bolnica se nalazi među 4 najbolje opšte bolnice u Srbiji, zajedno sa Paraćinom, Pančevom i Ćuprijom, saopštio je juče u Sava centru na Konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević. Na konferenciji koju su organizovali Ministarstvo zdravlja i Institut za zaštitu zdravlja Batut prvi put je saopštena rang-lista zdravstvenih ustanova u Srbiji. Dom zdravlja Valjevo se nalazi među prvih pedeset od ukupno 167 domova zdravlja, a u prvoj polovini su i Mionica, Ljig i Osečina (domovi zdravlja koji su u sastavu Zdravstvenog centra).

Kriterijumi za ocenjivanje su prvenstveno pokazatelji kvaliteta (broj operacija, broj preoperativnih dana, prosečan broj bolničkih dana, broj sestara po krevetu…), ali i anketiranje pacijenata, potrošnja sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje, nalazi zdravstvene inspekcije, broj podnetih žalbi i predstavki, itd.

Na konferenciji su predstavljeni podaci o kvalitetu rada u 2005. godini u svim sektorima zdravstvene zaštite, a posebne prezentacije su bile posvećene listama čekanja i bezbednosti pacijenata. Svečano proglašenje najboljih ustanova će biti organizovano 28. decembra u Beogradu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…