Stečaj u DP Srbijanka nije uveden, i na odluku Trgovinskog suda Valjevo, Poreska uprava nije izjavila žalbu. Glavni razlog što je Srbijanka izbegla stečaj je što se nalazi u procesu privatizacije, odnosno restruktuiranja i ono što važi od juna meseca ove godine je da su državni poverioci dužni da preduzećima koja su u restruktuiranju svoje potraživanje naplate nakon privatizacije u postupku prodaje.

Najveći poverilac Srbijanke je još i Međunarodna banka za obnovu i razvoj sa glavnim dugom od 3,5 miliona dolara, radnici za neizmirene zarade i poverioci iz poslovnog odnosa. U Srbijanki trenutno radi oko 300 radnika koji nisu ušli u socijalni program, račun nije u blokadi i izmiruju se obaveze prema radnicima. Stečaj je uveden u preduzeća Srbijanka Agrar i Srbijanka Senzal od 1. 11. odnosno 3. 11.
Stečaj je ove godine uveden i u Preduzeću za proizvodnju stočne hrane UNIP koji je potom prodat dok se preduzeće Strela Osiguranje AD nalazi i dalje u postupku likvidacije.

U Trgovinskom sudu u Valjevu ove godine podnet je zahtev za stečaj u 107 slučajeva. Odbačena su 3 predmeta, isto toliko je i odbijeno, pokrenuto je i bez sprovođenja postupka zaključeno 6 predmeta i pokrenuto je i bez sprovođenja postupka obustavljeno 7 predmeta. i bez sprovođenja postupka zaključeno 6 predmeta i pokrenuto je i bez sprovođenja postupka obustavljeno 7 predmeta.@@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…