infakt__frame.jpgFunkcionisanje lokalnih samouprava u državi je posebno značajno, ali je fascinantno ponašanje tzv. velikih političara koji se ponašaju kao spasioci nacije, a ne shvataju da je suština politike da obezbedi narodu da bolje živi, rekao je Nenad Bogdanović, zamenik predsednika DS i gradonačelnik Beograda na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Da bi se to ostvarilo potrebno je da se uspostave institucije sistema i DS o tome stalno priča, kaže Bogdanović.
U većini zemalja sveta centralna i lokalna vlast su ravnopravne, a uslov razvitka zemlje je jaka lokalna vlast. Kod nas je situacija suprotna i imamo političare koji tvrde da je odbrana nacije u slabljenju lokalnih samouprava.
Prema Bogdanovićevim rečima usvajanje Zakona o imovini lokalnih samouprava može se desiti tek u prvoj polovini naredne godine, a za to odlaganje optužio je Tomislava Nikolića koji je izjavio da SRS neće glasati za taj zakon i da je to rasparčavanje zemlje.
Govoreći o neučestvovanju poslanika DS u radu republičkog parlamenta, Bogdanović je istakao da je to bila potpuno ispravna odluka koja se potvrđuje svakim danom. Suština problema ove vlasti, dodao je Bogdanović je što iza sebe ima SPS sa svim hipotekama prethodnog perioda pa samim tim onda postoje i problemi u funkcionisanju i Vlade i parlamenta i svih drugih institucija u državi.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…