infakt__frame.jpgŠtedno kreditna zadruga samostalnih privrednika Srbije odobrava kredite za preduzetnike, ali i za pravna lica. Rok za podnošenje prijava je do kraja godine, rečeno je na današnjoj XIII Sednici odbora opštih udruženja preduzetnika Regionalne privredne komore Valjevo.
Članovi Odbora izrazili su negodovanje zbog kratkoće roka za podnošenje prijava i dokumentacije za kredit i zaključili da Štedno kreditnoj zadruzi samostalnih privrednika Srbije upute zahtev za produžetak tog roka.
Uz zahtev za dobijanje kredita, preduzetnik ili pravno lice mora podneti osnovne podatke o dužniku, rešenje o osnivanju radnje, odnosno rešenje o osnivanju preduzeća, osnivački akt i statut, izvod iz registra, overen potpis za zastupanje, ugovor i depo karton o računu kod banke, podatke o prometu za poslednja 3 meseca, bilans uspeha, podatke o plaćenim porezima i dokaz o izmirenim obavezama po osnovu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje. Štedno kreditna zadruga zadržava pravo da ne obrazlaže odbijanje zahteva za kredit, a svaki podnosilac kome je odobren kredit pre zaključenja ugovora o kreditu stavi potpis na uslove dobijanja kredita. Na današnjem sastanku zaključeno je i da je neophodno zatražiti od Štedno kreditne zadruge i preciziranje tih uslova. Za sve informacije preduzetnici se mogu obratiti direktno Štedno kreditnoj zadruzi na 011/150-328.
Na današnjoj sednici opštih udruženja preduzetnika utvrđen je i predlog za Nagradu RPK Valjevo za preduzetnike sa područja centara Valjevo i Šabac, jer iz lozničkog centra nije stigao nijedan predlog. Nakon usvajanja izveštaja o radu Odbora u 2005. godini, usvojen je i okvirni program rada za narednu godinu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…