infakt__frame.jpgU nastavnom centru ZC Valjevo od 5. do 11. decembra godine već treću godinu za redom održava se Škola porodiljstva ’’Akademik Vojin Šulović’’. Škola je namenjena specijalistima ginekologije i akušerstva i specijalizantima završne godine. Valjevo izrasta u jedan od vodećih zdravstvenih centara u Srbiji, a Ginekološko-akušersko odeljenje bolnice u Valjevu predstavlja jednu od najorganizovanijih i najopremljenijih odeljenja u Srbiji i pruža odlične uslove za kvalitetno odvijanje ovog vida nastave, kaže dr Paja Momčilov, asistent na Medicinskom fakultetu.
-Želja je organizatora da škola bude tradicionalna i da bude prepoznatljiva, a koncipirana je da se nastava odvija kroz razgovore. Predavači u školi su istaknuti stručnjaci i nastavnici i naših medicinskih fakulteta.
-Samim tim sto se škola odžava po treći put znači da ima svo dignitet i odgovara i obavezama i sistemu vrednosti koji je postavljen na samom početku, rekao je Zoran Jokić, načelnik Ginekološko-akušerske službe. Ovakav sistem unapređenja znanja među učesnicima shvaćen je ne kao klasična škola već kao mesto gde se mogu razmeniti mišljenja i iskustva iz struke.
Pokrovitelji škole su Centar za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Ginekološko-akušerska sekcija Srpskog lekarskog društva i Zdravstveni centar Valjevo. Ove godine pokrovitelj je Agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…