Ginekološko-akušersko odeljenje Regionalne opšte bolnice u Valjevu jedno je od najmodernijih i najbolje organizovanih u Srbiji, tako da pruža odlične mogućnosti za edukaciju.
Stoga je Ginekološka služba čest organizator i domaćin značajnih skupova, među kojima se izdvaja Škola porodiljstva “”Akademik Vojin Šulović”” koja se održava već tri godine.
Ove godine nastava se održava od 4 -10. decembra. Pokrovitelji škole su Centar za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Ginekološko-akušerska sekcija SLD i Zdravstveni centar Valjevo. Škola porodiljstva praktično je poslediplomska nastava namenjena specijalistima ginekologije i akušerstva i specijalizantima završne godine. Predavači su istaknuti stručnjaci naših medicinskih fakulteta i Instituta za ginekologiju i akušerstvo Beograd.
Cilj škole je teorijska i praktična obrada ključnih problema akušerske prakse prikazom najaktuelnijih stavova iz savremene stručne literature, kao i obuka polaznika za njihovu primenu u svakodnevnom radu. Predsednik Upravnog odbora Škole porodiljstva “”Akademik Vojin Šulović”” je dr Zoran Jokić, načelnik Ginekološko-akušerske službe ZC Valjevo, a direktor Škole je dr Paja Momčilov, Medicinski fakultet Beograd. Nastava se odvija u Zdravstvenom centru Valjevo, a broj polaznika je ograničen od 10-15.
ski fakultet Beograd. Nastava se odvija u Zdravstvenom centru Valjevo, a broj polaznika je ograničen od 10-15.
@@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…