infakt__frame.jpgU Skupštini Srbije donet je set veoma važnih zakona iz oblasti zdravstva i nedostaje još nekoliko pratećih zakona kako bi G17 plus ispunio svoje predizborno obećanje, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare dr Snežana Pantić Aksentijević, poslanica ove stranke u Skupštini Srbije i potpredsednica Odbora za zdravstvo i porodicu.
Izmenama poslovnika Skupštine Srbije omogućen je efikasniji rad Odbora, što prema oceni dr Pantić Aksentijević i treba da bude osnovna aktivnost, a i težište rada je na njima.
Donošenjem sistemskih Zakona u oblasti zdravstva učinjen je veliki korak ka usaglašavanju našeg zdravstvenog sistema sa evropskim standardima, a to je prema rečima dr Pantić Aksentijević, ne samo put ka boljoj zdravstvenoj zaštiti već i evro-atlanskim integracijama i ulazna vrata za Evropu i svet.
Dr. Snežana Pantić Aksentijević je najavila i da će participacija, koja je do sada bila fiksna postepeno se smanjivati, a Zakonom o zdravstvenoj zaštiti definisani su uslovi ko ima pravo otvaranja zdravstvene ustanove i planirana je akreditacija ustanova i licenciranje osoblja.
Zakoni sada prolaze kroz jednu prelaznu fazu i oni će se vremenom sigurno menjati u skladu sa rastom standarda stanovništva. Potpuna primena zakona očekuje se 2007. godine, a do tada radiće se ono što je maksimalno moguće u okviru budžetskih sredstava, zaključila je dr Snežana Pantić Aksentijević.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…