infakt__frame.jpgSinoć je u valjevskom Domu kulture održana predstava pod nazivom ‘’Tre sorelle’’autora Stevana Koprivice.
Ovo je priča o zatvorenoj, maloj sredini u kojoj su sve ljudske želje, potrebe i slobode sputane. Dozvoljeno je samo ono što je propisano zvaničnim crkvenim i malograđanskim kanonima i regulama. Tri sestre provode svoju mladost okovane strogim pravilima koja im nameće brat, olovnim nebom i beskrajnim morem. Dok se odnekud ne pojavi mladi stranac. On u njima probudi sve čežnje i sve zatomljene strasti, dakle, on je samim tim, za njih sam đavo.
Priča je inspirisana motivima kotorske legende o neostvarenoj ljubavi tri sestre i mladog kapetana. Naime, u Kotoru i danas postoji kuća, na kojoj su zazidana tri prozora, sa kojih su nesrećne devojke gledale ka pučini, očekujući povratak jednog istog čoveka, u koga su sve tri bile zaljubljene.
U predstavi su igrali Nataša Ninković, Ana Franić, Sloboda Mićalović, Andrija Milošević, Dragan Petrović i Mima Karadžić ,a reditelj predstave je Milan Karadžić. U najavi je i ekranizacija ove drame.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…