infakt__frame.jpgPrim. dr Nado Vodopija Evropski poznato ime u laparoskopskoj urološkoj hirurgiji, iz Opšte bolnice Slovengradec, danas i sutra je gost Zdravstvenog centra Valjevo. On je zajedno sa prim. dr Ljubom Koršičem danas uradio tri operacije, koje koje su se direktno posmatrale u sali za sastanke Hirurškog bloka, uz komentare slovenačkih stručnjaka tokom rada.
Poseta dr. Vodopije je ugovorena prilikom studijskog boravka urologa dr Milutina Matovića i dr Zorana Đurića u Slovengradecu.
– Dok su jos kolege iz Valjeva bili u Sloveniji, mi smo rekli da smo spremni da dođemo i da pomognemo, da se metoda laparoskopske urologije uvede i u ovu sredinu. Ja mislim da je to budućnost svih opeativnih struka. U ovim našim sredinama, mi nemamo ni kadrovskog ni finansijskoekonomskog potencijala da bi mogli nove metode izgrađivati.
Cilj ove radne posete je uvođenje laparoskopije kao inovativne tehnike u operativni rad Urološkog odeljenja Regionalne opšte bolnice u Valjevu.
– Ja bih se zahvalio dr. Nadu Vodopiji i njegovom kolegi dr. Ljubi Korišiču što su našli vremena da dođu ovde i praktično označe početak laparoskopske urologije kod nas. Nadamo se da smo mi kao kolektiv, u urologiji uspevali i nije neskromno da kažem da smo među boljim urološkim odeljenjima u Srbiji. Nadam se da ćemo sa ovim začetkom laparoskopije održati taj nivo i za dobrobit građana i naše ustanove.
Nakon urađene tri operacije danas je za prim.dr. Nada Vodopiju i stručnjake iz Slovenije prpređen i prijem kod predsednika opštine dr. Jovana Tomića. Vodopija će sutra uraditi još nekoliko operacija čime će njegova poseta ZC Valjevo biti završena.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…