infakt__frame.jpgHirurška služba ZC je prvi put uradila bajpas sa potključne arterije (arteria subclavia) na unutrašnju vratnu arteriju (carotis interna). Ovaj hirurški zahvat se sprovodi da bi se premostilo zapušenje zajedničke vratne arterije. Operaciju je uradio načelnik valjevske Hirurgije dr Miodrag Ilić u saradnji sa dr Slobodanom Cvetkovićem iz Instituta za kardiovaskularne bolesti KC Srbija i timom saradnika.
Anesteziolog je bila dr Zorica Đorđić. Ugradnja ove vrste bajpasa je proizvod dugogodišnje saradnje i zvaničnog ugovora između Zdravstvenog centra Valjevo i Instituta za kardiovaskularne bolesti.
Na Kongresu endokrinologa u Banjaluci, hirurg dr Saša Žunjić je predstavljao Zdravstveni centar stručnom prezentacijom na temu ’’Hirurško lečenje različitih oboljenja štitaste žlezde; tiroidektomija – da ili ne? Tiroidektomija se već godinama radi u Valjevu, a od početka godine je ovaj metod intenziviran zahvaljući saradnji Službe opšte hirurgije sa Institutom za endokrinu hirurgiju. Do septembra je urađeno 46 operacija, u odnosu na 10 do 12 u prethodnim godinama.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…