U petak 21. oktobra u svečanoj sali Valjevske gimnazije održaće se prezentacija rezultata konkursa za idejno arhitektonska rešenja objekata socijalnog stanovanja u Valjevu u naselju Sretena Dudića i Novom naselju.
Valjevo je jedna od sedam opština u Srbiji koja je uključena u Program stanovanja i trajne integracije izbeglica u Srbiji. Program se sastoji od stambene komponente i komponente planiranja razvoja opštine i socioekonomske komponente.
U okviru stambene komponente Programa realizovan je Javni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje objekata socijalnog stanovanja u Valjevu, koji će nakon završetka trogodišnjeg programa, kao konačni rezultat imati 76 novih i 20 alternativnih stambenih jedinica namenjenih socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.
Cilj ovog arhitektonskog konkursa bio je da obezbedi inovativna optimalna arhitektonska rešenja za izgradnju dva objekta socijalnog stanovanja u Valjevu, sa 35 stanova ukupne površine oko 1400 kvm, i na taj način doprinese promovisanju racionalnog projektovanja u oblasti stanovanja uz posebnu pažnju na funkcionalnost, ekonomičnost izgradnje, racionalno korišćenje zemljišta, troškova eksploatacije i održavanja, zaštitu životne sredine i posebne korisničke potrebe.
Na osnovu nagrađenih radova početkom novembra pristupiće se izradi Idejnog i Glavnog projekta za ova dva objekta, a planirano je da sredinom decembra bude objavljen tender za izbor izvođača radova. Početak izgradnje prvih 35 stanova očekuje se u februaru.
Pored članova žirija, učesnika konkursa i stručne javnosti ovoj prezentaciji prisustvovaće i predstavnici UN-HABITAT, ministarstva za kapitalne investicije, Vlade Italije, predstavnika ostalih šest opština uključenih u SIRP program, kao i predstavnici optine Vlajevo.
Slajd projekcija sa diskusijom u kojoj će učestvovati članovi žirija i učesnici konkursa počinje u 17:30.
r />Slajd projekcija sa diskusijom u kojoj će učestvovati članovi žirija i učesnici konkursa počinje u 17:30.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…