U skladu sa razvojem primarne zdravstvene zaštite, Sekcija za opštu medicinu Srpskog lekarskog društva uvela je regionalne centre za edukaciju. Dom zdravlja Valjevo je dobio veliko priznanje jer je izabran za Regionalni centar za Valjevo, Šabac i Loznicu, a predsednik je prim. dr Radmila Mihailović, načelnik Opšte medicine valjevskog Doma zdravlja. Na septembarskom sastanku 15 načelnika iz regiona dogovoreno je da prva predavanja i radionice krenu krajem novembra.
Od 1-6. oktobra na Zlatiboru je održana 26. konferencija opšte medicine SCG, uz medjunarodno učešće. Učestvovalo je oko 1000 lekara, uz goste iz zemalja Istočne Evrope i bivše SFRJ. Dom zdravlja Valjevo je predstavljalo osam lekara, svi sa stručnim radovima: prim. dr Radiša Jokić, dr Danka Živanović, prim. dr Radmila Mihailović, dr Ružica Rozgić, dr Vera Terzić, dr Marijana Pantić, dr Irena Živanović i dr Slavica Uskoković. Upravnik Doma zdravlja dr Danka Živanović je dobila zahvalnicu za doprinos razvoju opšte medicine. Na godišnjem skupu lekara opšte medicine prihvaćeno je da Valjevo bude domaćin konferencije u 2006. godini.
Novina u radu Patronažne službe Doma zdravlja je telefonsko savetovalište za trudnice, dojilje, negu i ishranu novorođenčeta i malog deteta. U prvoj fazi savetovalište funkcioniše radnim danima od 8 – 10 sati, a telefon je 295 – 482. Savete daju više medicinske sestre Patronažne službe.
še radnim danima od 8 – 10 sati, a telefon je 295 – 482. Savete daju više medicinske sestre Patronažne službe.
@@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…