Infrastrukturni projekti uKolubarskom okrugu i šta radi G17 plus kada nije ukampanji, bila je tema današnje konferencije za novinare OO ove stranke. Osnovna stvar je zajednički rad svih političkih činilaca i lobiranje za kvalitetne programe, a kacenat u Kolubarskom okrugu je na drugim opštinama, a ne na valjevskoj, istakao je Aleksandar Gajić predsednik OO G17 plus.
-Odlukom republičke Vlade od 7. oktobra iz republičkih rezervi dodeljena su sredstva opštinama Osečina i Ljig i želim da naglasim da ništa nije urađeno zato što neko prirada nekoj starnci već zbog opšteg interesa, kaže Gajić.
Govoreći o projektima u opštini Ljig, Miroslav Maksimović, predsednik ove Opštine je istakao da je u proteklom periodu najveća pomoć ovoj opštini stigla od ministarstva finansija, poljoprivrede, ministarstva za kapitalne investivije i ministarstva turizma. Najveći problem ove opštine je vodosnabdevanje, a proteklih 6 meseci meštani piju vodu iz cisterni. Zahvaljujući pozitivnom lobiranju mnogi višemesečni procesi na pripremi projekata i dobijanju dozvola skraćeni su na 2 meseca.
-Uspeli smo da sve te papire prikupimo kako bi što pre počeli građevinski radovi. Iz Republičke direkcije za voda imamo čvrsto obećanje da će nam finansijski maksimalno pomoći.
Zahvaljujući ministarstvu finansija, turizma, poljoprivrede i ministarstvu za kapitalne investicije manifestacija Kosidba na Rajcu imala je izuzetno veliku posećenost, istakao je Vlada Ivanović, direktor TO Ljig. Zahvaljujući ministarstvu poljoprivrede odrađen je izuzetno kvalitetan projekat internet prezentacije seoske turističke ponude.
Opština Osečina do 2004. godine bila je odsečena od svih zbivanja u Srbiji, istakao je direktor JKP Osečina Dragan Andrić. On je takođe istakao izuzetno dobru saradnju sa republičkim ministarstvom finansija, poljoprivrede, turizma i ministarstvom za kapitalne investicije. Od sredstava namenjenih za podsticaj sela urađena su dva mosta i tri putna pravca u vrednosti od 9 miliona dinara, a preko Uprave za sport realizuje se rekonstrukcija hale i tribina na stadionu u ukupnoj vrednosti od oko 5 miliona dinara.
Sve ove opštine imale su pripremljene projekte koje je trebalo podržati, a prema rečima Gajića nije mu poznato da li valjevska opština ima nešto slično. Praksu da političke opcije ne treba da budu prepreka širim interesima treba razvijati i podržavati, zaključio je Gajić. ksu da političke opcije ne treba da budu prepreka širim interesima treba razvijati i podržavati, zaključio je Gajić.@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…