Poslanici Demokratske stranke neće do daljnjeg učestvovati u skupštinskim zasedanjima i sednicama odbora Narodne skupstine Republike Srbije, odluka je GO DS, a motivisana je željom da se ova stranka u Srbiji izbori za nešto bolje, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milovan Marković, poslanik DS u republičkoj Skušptini.
Demokratska stranka se odlučuje na ovaj korak zato što se bori za vladavinu prava, stabilnost institucija i druge ključne vrednosti demokratskog društva. Nasilno odrzavanje vladavine većine u Skupštini vodi radikalizaciji političkih prilika u zemlji i urušavanju demokratskog potencijala Srbije.
– Mi vidimo da je jedan jedini način da se ostvare vrednosti o kojima smo govorili, da ova Vlada koja je danas u Srbija ode što pre i da se sa druge strane zaustavi dolazak radikala kao posledica neodgovornog ponašanja onih koji su zaduženi za izgradnju institucija i poštovanje Ustava i zakona. Očekujemo da deo poslanika koji čine skupštinsku većinu shvati da se ne može vladati kršenjem zakona i da se ne mogu obezbediti baš sve tehnike da bi se obezbedila skupštinska većina i da se ne mogu nesprovoditi zakoni koje je parlament doneo niti kršiti Ustav. Vlada će uskoro izgubiti tu većinu i boće raspisani izbori ,a nova vlada će biti odraz volje građana i uraditi važne poslove u Srbiji.
Na prvom narednom skupštinskom zasedanju gde će se raspravljati o poverenju ministru pravde Zoranu Stojkoviću, poslanici DS neće učestvovati, ali će DS zadržati pravo učešća u radu Narodne Skupštine Republike Srbije u svakom trenutku kada je to neophodno radi zaštite nacionalnih i državnih interesa.
U narednom periodu prema rečima Markovića, poslanici i funkcioneri DS će obići Srbiju i zajedno sa graanima učiniti sve da se izbore za vladavinu prava.
nici i funkcioneri DS će obići Srbiju i zajedno sa graanima učiniti sve da se izbore za vladavinu prava.
@@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…