Revija Likovni svet Galerije likovnih radova mladih iz Celja raspisala je 11-ti Međunarodni konkurs za likovni rad mladih na temu “Ko sam ja?”
Kakvo je moje ljudsko i kultirno nasledstvo? Šta ćemo ostaviti budućim generacijama? Identitet moga naroda. Arhitektura, etnološka obeležja (oruđa, oružja, odeća), pećine, nacionalni parkovi, retka flora i fauna. U času kada naša planeta postane jedna velika vasiona, lako preneseš u tu vasionu to nešto posebno svog naroda i s ponosom izjaviš: “To sam ja, to je moj narod. To je unikat sa te planete”.
Obiđire muzeje, spomenike, crkve, pregledajte sakupljene relikvije; na kraju izaberite zašto nešto zaslužuje da se sačuva za buduće generacije.
50 najboljih radova biće nagrađeno u svim starosnim kategorijama unikatnim priznanjima, po tri autora u svakoj kategoriji biće nagrađeno posebnim poklonima. Likovna dela klasifikuju se po starosnim kategorijama i to do 10 godina, od 11 do 15 i od 16 do 20. Dozvoljene su sve tehnike na papiru, a likovni rad ne treba da bude veći od 30 x 42 cm.
Uz rad pošaljite sledeće podatke: ime, prezime i datum rođenja, datum nastanka rada, ime i prezime nastavnika, tačan naziv škole i pošaljite e-mail adresu.

Likovni rad pošaljite do 31. 12. 2005 na adresu
Galerija likovnih dela mladih Stari grad Celje
Cesta na grad 78
30000 Celje.

Rezultati konkursa i sve ostale informacije moći će da se nađu na sajtu revije Likovni svet u februaru 2006.
Svi učesnici treba da se pridržavaju pravila jer u suprotnom radove neće ocenjivati. Radovi se ne vraćaju autorima već ostaju u arhivi revije Likovni svet za izložbe i promocije likovne kulture mladih.

Revija Likovni svet inače postoji od 1995. i tada je nastala i prva stalna Galerija likovnih radova mladih d o20 godina. Do sada je na konkursima učestvovalo preko 100 hiljada mladih iz 70 država sveta. Tako je nastala i najveća zbirka likovnih radova na temu konj koja broji oko 45 hiljada radova pristiglih iz 55 država sveta.
U arhivi su i mnogi drugi radovi na razne teme, rađeni raznim tehnikama. Nagrađeni radovi izloženi su u likovnim galerijama širom sveta.

razne teme, rađeni raznim tehnikama. Nagrađeni radovi izloženi su u likovnim galerijama širom sveta.

@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…