U Vladi Srbije juče je održan sastanak predsednika Vlade Republike Srbije Vojislava Koštunice i resornih ministara sa Predsedništvom Stalne konferencije gradova i opština.
Na sastanku je iskazana saglasnost izmedu predstavnika Vlade i Stalne konferencije gradova i opština u vezi prioriteta u oblasti lokalne samouprave.

Posebno je ukazano na znacaj donošenja još nekoliko sistemskih zakona u oblasti lokalne samouprave, medu kojima su zakon o imovini, zakon o Gradu Beogradu i zakon o finansiranju lokalne samouprave.
Dogovoreno je i da ubuduce predstavnici Vlade Srbije i Stalne konferencije gradova i opština budu u stalnom dijalogu, radi još boljeg funkcionisanja lokalne samouprave.
Na sastanku su ucestvovali ministri – za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Loncar, finansija Mladan Dinkic, privrede Predrag Bubalo, za kapitalne investicije Velimir Ilic i trgovine, turizma i usluga Bojan Dimitrijevic.

Ispred Stalne konferencije gradova i opština na sastanku su bili – predsednik Stalne konferencije, gradonacelnik Kragujevca Veroljub Stevanovic, gradonacelnici Beograda, Novog Sada i Niša i predsednici opština Aleksandrovac, Apatin, Vranje, Vracar, valjevo, Gornji Milanovac, Zajecar, Zrenjanin, Kruševac, Mladenovac, Novi Beograd, Ražanj, Sombor, Sokobanja i Sremski Karlovci.
ovac, Zajecar, Zrenjanin, Kruševac, Mladenovac, Novi Beograd, Ražanj, Sombor, Sokobanja i Sremski Karlovci.
@@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…