Stara Beogradska berza prvobitno je osnovana 1894. godine, a prve transakcije zaključene su januara 1895. godine . Bila je ključni činilac ekonomskog sistema preko koga su regulisani unutrašnji i spoljni ekonomski tokovi, a zvanično je ugašena početkom pedesetih godina.
Beogradska berza obnovljena je 1989. godine, kao Jugoslovensko tržište kapitala, na osnovu Zakona o tržištu novca i tržištu kapitala. Ime Beogradska berza uzima ponovo 1992. godine i posluje u skladu sa Zakonom o tržištu hartija od vrednosti i drugih finansijskih instrumenata. Način poslovanja i rada Beogradske berze danas je predstavljen valjevskim poslovnim ljudima i opštinskim strukturama kojima je prezentovana mogućnost da finansirju razvoj opštine Valjevo kroz emisiju obveznica lokalne samouprave.
Koordinator internog poslovanja Beogradske berze Luka Tanjga je izjavio da Valjevska preduzeća do sada nisu učestvovala na berzi jer za to nisu stekla potrebne uslove.
BEOGRADSKA BERZA planira i svoj razvoj idistribuciju podataka i BELEX.info servisa. Akcenat je na unapređenju saradnje sa drugim evropskim berzama i obimnija edukacija učesnika finansijkog tržišta. Akcenat je na unapređenju saradnje sa drugim evropskim berzama i obimnija edukacija učesnika finansijkog tržišta.@@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…