Petog dana Tešnjarskih večeri od 21 sat na Letnjoj pozornici predstaviće se gosti iz Vršca i biće dodeljene nagrade za najbolju rakiju valjevskog kraja, najbolji restoran, izlog, ekološka nagrada i brojne druge. Nakon toga uslediće koncert KUD Krušik. Takođe od 21 sat na Trgu Desanke Maksimović održaće se prigodan program povodom 10 godina postojanja Turističke organizacije Nacional, a ovom prilikom svečano će biti otvoren nov informativni pult. U 21:30 ispred Muselomovog konaka predstaviće se valjevski izdavači.
U subotu 27. avgusta, posledenjeg dana festivala od 21 sat u Internacionalnom umetničkom studiju Radovan Trnavac Mića održaće se muzički koncert i video projekcija. U isto vreme na letnjoj pozornici je koncert mladih valjevskih rokera. Od 21:30 ispred Muselimovog konaka je pesničko veče, a gosti su petar Pajić i Andrej jelić Mariokov. U 22 sata na letnoj pozornici je koncert Dejana Cukića.
Poštovaoci tradiceje od 20 do 24 sata u Tešnjaru, staroj gradskoj čeršiji moći će da se upoznaju sa starim zanatima.
U okviru pratećih programa za 26. avgust ispred prostorija Gljivarskog društva biće održan rok koncert, a poslednjeg dana Tešnjarskih večeri veče kratktih ekoloških priča.
Na trgu Desanke Maksimović tokom celog dana otvoren je sajam knjiga, izložba pčelarskih proizvoda, a u Modernoj galeriji izložba Vladimira Dunjića. Sve do subote u Direkciji Teršnjarskih večeri može se pogledati izložba suvenira gradova Srbije. dimira Dunjića. Sve do subote u Direkciji Teršnjarskih večeri može se pogledati izložba suvenira gradova Srbije. @@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…