Ugovor kojim je predvidjeno da se započne prva faza uredjenja Jaza potpisan je juče, a ova investicija vredna je oko milion i po dinara. Za petak 26.avgust planiran je početak radova, a sada je u toku nabavka neophodnog materijala. Planirano je da se na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine Valjevo, rebalanskom budžeta opredeli još 7 miliona dinara, što će biti dovoljno za radove na uredjenju Jaza u ovoj godini. Završetak investicija predvidjen je do kraja 2006.godine, a za ovaj projekat ima i najava pomoći u vidu donacije Česke Vlade od oko 600.000 € što ce omogućiti da se ovaj posao i okonča.
Jaz koji predstavlja veliki ekološki problem Valjeva aktuelan je godinama unazad i njegovim rešavanjem ujedno će se rešiti i problem infrastrukture ove lokacije, jer kako saznajemo od direktora “Vodovoda” Dragana Lukića, na ovom potezu predvidjena je izgradnja nove kišne, fekalne i vodovodne kanalizacione mreze, ukupne duzine 4 km zajedno sa kracima.
Kako saznajemo od direktora Lukića, raspisan je i tender za nabavku još jedne cisterne koja ce u znatnoj meri omogućiti kvalittnije čišćenje kišne i fekalne kanalizacije u gradu. Za kupovinu nove cisterne, koja bi trebalo da stigne krajem godine, valjevski “Vodovod” će iz sopstvenih sredstava amortizacije izdvojiti 14 i po miliona dinara. gne krajem godine, valjevski “Vodovod” će iz sopstvenih sredstava amortizacije izdvojiti 14 i po miliona dinara.@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…