U prostorijama Liberalno demokratske frakcije danas je održana konferencija za novinare na kojoj je Tomislav Milanović govorio o funkcionisanju lokalne vlasti. Naime na poslenjoj sednici SO Valjevo, najavljen je duži odmor za lokalni parlament, pa se postavlja pitanje od čega su se oni umorili da bi otišli na taj dugi i pod znacima naovda zasluženi odmor, izjavio je Milanović.

izjava

Ovde se radi o dva najvažnija projekta, a to su toplifikacija Valjeva i dolazak, investicija i izgradnja fabrike Gorenje. Kada je u pitanju toplifikacija, prethodna vlast je sav posao obavila u prethodnom periodu, dok je sadašnja lokalna samouprava promenila koncept toplifikacije bez obrazloženja. Što se tiče fabrike Gorenje prethodna vlast je u rekordnom roku, od nekih 3-4 meseca promenila regulacioni plan, sprovela postupak prodaje zemljišta, i zaključila ugovor o izgradnji fabrike Gorenja. Jedino što je preostalo je da posle izbora nova lokalna vlast izda dozvolu za gradnju i ta gradnja je tebala da počne već prošle jeseni.

izjava

Ako ovako velika investicija za koju je sve bilo pripremljeno ne dođe u Valjevo onda je to odgovornost koja se ne može ni čim meriti, zaključio je Milanović. ilo pripremljeno ne dođe u Valjevo onda je to odgovornost koja se ne može ni čim meriti, zaključio je Milanović. @@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…