Po svemu sudeci kupac valjevske “Srbijanke” bice poznat 28.jula. Dve nemacke firme “Foodgate LTD” i “Rauh”, kao i domaca “NEXT”, uzeli su tendersku dokumentaciju sto predstavlja veliku verovatnocu da ce aukcija uspeti. Ipak, najpre se mora izmestiti firma “Eko-Kokofarm”, sto je uslov za prodaju “Srbijanke”, na parcelu pored “Feruma”, za sta ce Republicko Ministarstvo za kapitalne investicije opredeliti 26 miliona dinara.

Zbog losih vremenskih uslova, Direkcija za urbanizam i izgradnju Valjeva nece moci danas da realizuje sve planirane radove.

Ipak, ako kisa ne bude padala ceo dan, nastavice se nasipanje puta ka manastiru “ Jovanja”.

Lose vreme danas nece uticati ni na radove na pokrivanju krovne konstrukcije nove Osnovne skole “Milovana Glisica”, jer se ovaj objekat mora zastiti od daljeg propadanja, dok se ne obezbedi dovoljno sredstava za zavrsetak izgradnje.

Takodje, danas ce se nastaviti realizacija pilot-projekta uredjenje puta Ribari-Bukovica-sto podrazumeva secenje siblja i sredjivanje bankina.

Kada je u pitanju Javno preduzece “Kolubara”, oni ovih dana ocekuju da im JP “Srbija vode” dostavi plan obima radova u 2005.-toj, kako bi, posle pauze od devet meseci ponovo krenuli sa nasipanjem brane i akumulacije “ Rovni”.

Juce je ociscena divlja deponija u Kosjerickoj ulici, odakle je uklonjeno 50 kubika raznog kabastog smeca, obavestavaju nas iz Javnog komunalnog preduzeca “Vidrak”.

Na Uzickom putu, u Kamenitovcu, pored velikog kontejnera koji je juce ispraznjen, gradjani su ostavili nekoliko traktorskih guma koje ce u toku dana odatle biti uklonjene.

Takodje, ako ne bude kise ceo dan, nastavice se uredjenje Gradskog Trga-kosenje travnjaka orezivanje siblja, uredjenje zardinjera, na ovoj lokaciji, ali i kod Doma kulture, na Trgu Zivojina Misica, na Desankinom vencu, u
parku na Jadru.

U Javno komunalnom preduzecu Valjevo se pripremaju za servis, remont i popravku kotlova.Dug gradjana je i dalje veoma veliki, pa je ovo preduzece od oko 3500 korisnika, zbog neizmirenih racuna, tuzilo njih 1000.

Kada je rec o JKP “Polet” redovno se po planu i programu odvijaju predvidjene aktivnosti. Pijace rade punim kapacitetom, veoma dobro su snabdevene, a ponuda je izuzetna. Ono sto je u ovom trenutku problem, to su ulicni prodavci koji nude svoji robu van prodajnog prostora-stare zelene pijace. Njih je svakodnevno 20-tak, iako komunalna i sanitarna inspekcija blagovremeno intervenisu.

e pijace. Njih je svakodnevno 20-tak, iako komunalna i sanitarna inspekcija blagovremeno intervenisu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…