Genaral Radivoje Miletić doneo je danas odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal, posle razgovora sa ministrom Zoranom Stojkovićem. Odluku o dobrovoljnom odlasku u Tribunal Miletić je doneo jer smatra da je to u najboljem interesu države i njegove porodice.

Predsednik Koordinacionog centra Nebojša Čović izjavio je u Njujorku da Republika Srbija treba na Kosovu i Metohiji da bude uključena u ostvarivanja standarda pre razmatranja statusa južne srpske pokrajine, “naravno ukoliko taj proces ne vodi ka nezavisnosti” Kosmeta.

Šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen izjavio je danas da očekuje sveobuhvatnu procenu ispunjenja stanarda ma Kosovu i Metohiji u junu ili julu i izrazio uverenje da je prelaznim institucijama u pokrajini jasno da dotle moraju da postignu veliki napredak.

Šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel, koji predsedava OEBS-om, u izlaganju na Parlamentarnoj skupštini u Beču je istakao da je, posle posete Beogradu, impresioniran evropskom orijentacijom premijera i predsednika Srbije Vojislava Koštunice i Borisa Tadića i drugih političara i njihovim razumevanjem potrebe da sva pitanja SCG rešava na evropski način.

Transfer prve grupe zatvorenika, državljana Srbije i Crne Gore, iz hrvatskog zatvora Lepoglava počeće u ponedeljak, 28. februara, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić.

Predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije [EPS] Jeroslav Živanić izjavio je da Vlada Srbije što pre treba da nadje odgovarajući model povećanja cene električne energije, kako bi ta kompanija pokrila osnovne troškove poslovanja i obezbedila sredstva za investicije.

Vrhovni sud ukinuo je odluku prvostepenog suda o oduzimanju kuće Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku SRJ, u Užičkoj 34, saznaje “Blic”. Odluke nižih sudova ukinute su 22. decembra iz procesnih razloga.

Vrhovni sud Srbije poništio je zaključak Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Republike Srbije kojim je prekinut postupak za priznavanje prava na penziju Slobodanu Miloševiću kao bivšem predsedniku države, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…