Predsednik Srbije Boris Tadić, koji od nedelje boravi u četvorodnevnoj zvaničnoj poseti Kini, sastaće se sa kineskim predsednikom Hu Đintaom.

Italijanski ministar inostranih poslova i potpredsednik vlade Đanfranko Fini doputovaće u Beograd, na početku turneje po zapadnom Balkanu tokom koje će posetiti još Prištinu, Skoplje i Sarajevo.

Austrijski kancelar Volfgang Šisel izjavio je da je važno da “Beograd u bilo kojoj formi uđe u Evropsku uniju”, jer evropski i američki saveznici na Balkanu imaju još jedan “neobavljen posao” vezan za budućnost Srbije i Crne Gore, a posebno Kosova.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović uputili su juče najvišim predstavnicima državne zajednice i Srbije predlog Sporazuma o transformaciji državne zajednice SCG u Zajednicu nezavisnih i međunarodno priznatih država Srbije i Crne Gore.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država DŽordž Buš, koji se već proslavio brojnim gafovima, moraće da se potrudi u Bratislavi, slovačkoj prestonici, da Slovačku ne “zameni” – Slovenijom. Tako nešto, Bušu se, već desilo pre šest godina. U punom jeku prve predsedničke kampanje 1999. godine, Buš je poverio novinarima da je “naučio mnogo toga o Slovačkoj” za vreme susreta sa Janezom Drnovšekom, tadašnjim premijerom Slovenije.

Prema podacima iz 2003. godine, u Srbiji živi 800.000 siromašnih koji mesečno troše 4.670 dinara, izjavio je potpredsednik republičke vlade Miroljub Labus na današnjoj konferenciji o smanjenju siromaštva u Srbiji, održanoj u Plandištu. Otvarajući prvu konferenciju o smanjenju siromaštva, Labus je rekao da je strateški cilj vlade da se taj broj siromašnih prepolovi do 2010. godine.

štva, Labus je rekao da je strateški cilj vlade da se taj broj siromašnih prepolovi do 2010. godine.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…