Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović uputili su juče najvišim predstavnicima državne zajednice i Srbije predlog Sporazuma o transformaciji državne zajednice SCG u Zajednicu nezavisnih i međunarodno priznatih država Srbije i Crne Gore.

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji od nedelje boravi u četvorodnevnoj zvaničnoj poseti Kini, sastaće se sa kineskim predsednikom Hu Đintaom. Tadić će razgovarati takodje sa kineskim ministrima inostranih poslova i trgovine, kao i sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa.

Predsednik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović ocenio je danas neustavnim predlog crnogorskih zvaničnika da se vlasti Srbije i Crne Gore dogovore o stvaranju saveza nezavisnih država, pa da se o tome organizuje referendum.

Američki predsednik Džordž Buš razgovaraće sa nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom u Majncu o jačanju transatlantskih odnosa, situaciji u Iraku, nuklearnom programu Irana i stanju na Bliskom Istoku, kao i o budućem statusu Kosova…. Najmanje jedna osoba je poginula, a 10 je ranjeno u eksploziji automobila-bombe u Mosulu, saopštili su irački zvaničnici.

Još uvek se ne zna ko je bio meta napada u predgradju Jarmuk.
Očevici tvrde da u trenutku eksplozije u okolini nije bilo ni američkih ni iračkih snaga bezbednosti koje su najčešće meta napada. trenutku eksplozije u okolini nije bilo ni američkih ni iračkih snaga bezbednosti koje su najčešće meta napada. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…