Slab sneg pada u Vojvodini i na širem području Beograda, susnežica u Ljigu, Lazarevcu i Topoli, a kiša u Negotinu.

Prema obaveštenjima Informativnog centra Auto-moto saveza Srbije i Crne Gore, magla smanjuje vidljivost na 50 do 100 metara na celom području Timočke i Negotinske krajine, gde je saobraćaj usporen.

Sa jačim udarima vetra treba računati u košavskom području, dok na istočnim padinama Kopaonika vetar stvara smetove do pla metra visine, što otežava kretanje vozila na deonici izmedju Rendara i Jarma.

Usled porasta temperature, sneg se naglo topi, pa su i u zonama bez padavina kolovozi u nižim predelima uglavnom mokri ili vlažni.

U planinskim predelima, odnosno preko prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima ima raskvašenog ili utabanog snega na kolovozima, pa je meophodna zimska oprema, a na pojedinim deonicama i lanci.

Zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima su od 15 do 20 minuta.

Zimska oprema obavezna je na svim putevima u višim predelima.

Kamionima s prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na putevima od Kolašina ka Podgorici, na prilazima Kopaoniku, preko Tare, Debelog Brda, Rtnja, Crnog Vrha, Goča, Bukova, Divčibara, na Pešteru, Vlasini, podučcju Ivanjice, Novog Pazara, Raške i Vranja.

Na putevima Podgorica – Cetinje – Budva i Nikšić – Vilusi – Trebinje, kamioni s prikolicom i šleperi naizmenično se propuštaju.

Zbog snežnih nanosa, u Crnoj Gori su neprohodni putevi Nikšić-Šavnik-Žabljak i Nikšić-Plužine-Šćepan Polje.

Poluautoput od granice ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od četiri kilometra, pa se vozila preusmeravaju kod Horgoške petlje na stari put.
je zbog radova u dužini od četiri kilometra, pa se vozila preusmeravaju kod Horgoške petlje na stari put.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…