Pored već poznatih problema oko održavanja treninga i funkcionisanja kluba u zimskom periodu, ove zime se pojavio i problem prevoza plivača na takmičenja. To je bio razlog neučestvovanja plivača PVK “Valis” u prvom kolu Zimskog prvenstva centralne Srbije krajem januara, dok je zahvaljujući GP “Greda” obezbeđen prevoz na takmičenje u druga dva kola, ali, zbog ograničenog broja mesta, samo za 9 plivača “A” tima.

To nije omelo plivače “Valisa” da proteklog vikenda u Paraćinu ostvare izuzetno dobar rezultat i da od 36 mogućih plasmana među prva tri mesta osvoje čak 29. I pored neučestvovanja u prvom kolu, PVK “Valis” je, u konkurenciji 12 plivačkih klubova, zauzeo 4. mesto u ekipnom plasmanu na Zimskom prvenstvu centralne Srbije 2005.

Sa 4 osvojena prva mesta u konkurenciji mlađih pionira Stefan Zimonjić (94.) je potvrdio da je najbolji u svojoj kategoriji na području centralne Srbije. U svojoj disciplini 50m prsno drugoplasiranom je “pobegao” za skoro 4 sekunde.

Među pionirima Vanja Petronijević (91.) je, i pored diskvalifikacije u prvoj trci na 100 m leđno, u ostale tri trke na 50m, 400m i 1500m kraul ostvario jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mesto, a Strahinja Antonić (91.) sa osvojenim jednim prvim i jednim drugim mestom, posebno je bio nadmoćan u svojoj disciplini na 100 m prsno gde je drugoplasiranog “ostavio” za više od 5 sekundi iza sebe.

U konkurenciji kadetkinja Anđelka Petrović (92.) ostvarila je jedno prvo i 3 treća mesta, dok je Tijana Jakovljević (91.) zauzela dva prva i dva treća mesta, a među takmičarima “Valisa” ostvarila je najbolji rezultat osvojivši 532 FINA bodova u disciplini 50m kraul vremenom 29,85 sekundi. Tatjana Alimpić (91.) je zauzela četiri 4. mesta.

Katarina Jovanović (90.) blistala je osvojivši tri prva i jedno drugo mesto, a Jovana Popović (90.) zauzela je jedno drugo i tri treća mesta, obe u kategoriji juniorki.

Od ove godine seniorka Isidora Čarnojević (88.) zauzela je na ovom takmičenju jedno prvo i tri druga mesta.

Zbog nedostatka finansijskih sredstava u Plivačkom savezu centralne Srbije, najuspešniji takmičari su ovoga puta umesto medalja dobijali diplome.
u Plivačkom savezu centralne Srbije, najuspešniji takmičari su ovoga puta umesto medalja dobijali diplome.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…