Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Štrpcu da je od međunarodnih vlasti u Prištini tražio dodatne bezbednosne garancije za Srbe i sve nealbance na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je prvog dana posete Kosovu i Metohiji, da je ta pokrajina deo Srbije i državne zajednice SCG i da je njena eventualna nezavisnost neprihvatljiva, prenele su zapadne agencije, naglašavajući da je to prva poseta jednog srpskog predsednika od 1999. godine, kada su Ujedinjene nacije i NATO preuzeli kontrolu nad Kosovom.

Kosovski ombudusman Marek Antoni Novicki, ocenio je da su životni uslovi Srba, pogođenih isključenjima struje na rubu humanitarne krize.

U Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu za organizovani kriminal danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Optuženi Dejan Milenković “Bagzi” će se prvi put pojaviti pred Sudskim većem, pošto su ga 2. februara ove godine grčke vlasti izručile našim pravosudnim organima.

Republički ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je da će danas predstavnici Vlade sindikalnom rukovodstvu “Jat ervejza” izložiti konačni predlog za rešavanja situacije u nacionalnoj avio-kompaniji. “Očekujemo da predstavnici sindikata taj predlog podrže, a ukoliko ga ne prihvate uvešćemo prinudnu upravu u Jat”, rekao je Dinkić novinarima u Vladi Srbije.

Predstavnici sindikata i rukovodstva Železničko transportnog preduzeća “Beograd” i Vlada Srbije postigli su dogovor o rešavanju problema u ŽTP-u, modernizaciji i restruktuiranju tog javnog preduzeća, tako da najavljenog generalnog štrajka neće biti, izjavio je novinarima ministar finasija Mlađan Dinkić.

Predsednik državne zajednice SCG Svetozar Marović najavio je da će spor Srbije i Crne Gore oko održavanja neposednih izbora za zajednički parlament biti rešen menjanjem Ustavne povelje.

Iskazom bivšeg šefa jugoslovenske diplomatije i ambasadora u UN Vladislava Jovanovića danas se pred Haškim tribunalom nastavlja suđenje Slobodanu Miloševiću.
asadora u UN Vladislava Jovanovića danas se pred Haškim tribunalom nastavlja suđenje Slobodanu Miloševiću.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…