Magla smanjuje vidljivost na obrenovačkom, batajničkom, pančevačkom i zrenjaninskom putu na 50 do 70 metaram, a od 50 do 150 metara vidi se na području Srema, Niša i preko prevoja Čestobrodica i Tresibaba.

Prema obaveštenjima Auto-moto saveza Srbije i Crne Gore, dosta leda ima na putevima u planinskim predelima, a dežurne ekipe putara upozoravaju vozače i na učestalu pojavu odrona zemlje i kamena dužinom nestabilinih kamenih kosina i useka, što može dodatno da iznenadi vozače.

Kolovozi u nižim predlima su uglavnom suvi, dok na putevima koji vode u planinske predele ima snega i leda, pa se saobraćaj obavlja otežano i uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Prilazi Kopaoniku su prohodni uz upotrebu lanaca, jer ima snega na kolovozu od pet do osam centimetara, a i na ostalim putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima upotreba zimske opreme je obavezna.

Na graničnim prelazima, za putnička vozila nema dužih zadržavanja, u oba smera.

Zbog snežnih nanosa, neprohodan je put NIkšić-Šavnik-Žabljak.

Upotreba lanaca je obavezna na prilazima Kopaoniku. Kaminima sa prikolicom i šleperima zabanjeno je kretanje ka Kopaoniku, Goču, Tari, preko Debelog Brda, Bukova, Divčibara, Rtnja, Crnog Vrha.

Tim vozilima zabranjeno je kretanje i na putu Sokobanja-Knjaževac, području Majdanpeka, Žagubice, regionalnim putevima područja Ivanjice, u planinskim predelima područja Novog Pazara, Raške, Peštera, Vranja kao i na putu Plužine-Šćepan Polje.
, u planinskim predelima područja Novog Pazara, Raške, Peštera, Vranja kao i na putu Plužine-Šćepan Polje.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…