Službeni automobil nosioca srpske liste za Kosovo i Metohiju Olivera Ivanovica uništen je sinoc u eksploziji u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Grcka je jedan od važnijih stranih investitora u našu zemlju, jer više od dve stotine mešovitih grcko-srpskih kompanija i velika ulaganja u bankarski i telekomunikacioni sektor uporedo prate porast investicija i zajednicka ulaganja u mala i srednja preduzeca, rekao je predsednik Srbije Boris Tadic obracajuci se sinoc u Atini ucesnicima konferencije “Grcka-SCG:

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica primice danas predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj Žana Lemijera, soapštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Savetnik predsednika vlade Srbije Aleksandar Simic izjavio je da se vode ozbiljni razgovori kako da se izadje u susret kosmetskim Srbima, koji protestuju zbog uvodenja carina na administrativnoj liniji sa pokrajinom, a da se ujedno speci i šverc. On kaze da razgovara o rešenju koje ce spreciti šverc, omoguciti placanje poreza na dodatu vrednost na citavoj teritoriji i omoguciti da taj posao obavljaju carinici.

Skupština Srbije nastavlja raspravu o nekoliko poslednjih amandmana na vladin Predlog zakona o radu, a ocekuje se da bi ubrzo nakon toga, ministar za rad Slobodan Lalovic mogao poslanicima obrazložiti novu tacku dnevnog reda, Predlog Porodicnog zakona.

Karolos Papuljas, bivši šef grcke diplomatije u socijalistickoj vladi, izabran je sinoc za novog predsednika Grcke.

Americki Stejt department je sinoc s oprezom reagovao na izraelsko-palestinsko saopštenje o primirju, imajuci u vidu prethodno kršenje prekida vatre, dok su Ujedinjene nacije, Evropski parlament i Rusija ocenili da dogovor o primirju vodi ka obnavljanju mirovnog procesa.

U skladu sa zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Sretenje – Dan državnosti Srbije je neradni dan i praznuje se 15. februara. Sretenje, istovremeno i praznik Srpske pravoslavne crkve, proglašeno je za Dan državnosti Srbije 10. jula 2001. godine usvajanjem Zakona o državnim i drugim praznicima Srbije.
je za Dan državnosti Srbije 10. jula 2001. godine usvajanjem Zakona o državnim i drugim praznicima Srbije.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…