Na terenima teniskog kluba Gemaks danas počinje turnir Samsung Open, koji će trajati do nedelje, 13. februara, kada je finale. Prvog dana od naših će igrati Ćirić protiv Nemca Elznera, Vemić protiv Slovana Mertinaka, a u duelu dva naša igrača sastaće se Novak Đoković i Ilija Bozoljac. Već u prvom kolu Gemaxovog turnira gledaoci će videti reprizu prošlogodišnjeg finala. Prošlogodišnji pobednik Nenad Zimonjić ponovo će odmeriti snage sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem, koga je lane savladao u borbi za prvo mesto.

Golman rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore Arpad Šterbik proglašen je za najboljeg golmana Svetskog prvenstva u Tunisu. Čuvar mreže plavih jedini je naš reprezentativac koji je uvršten u najbolji tim upravo završenog šampionata. Pored Šterbika, mesta u idealnoj sedmorki Svetskog prvenstva bilo je za dvojicu reprezentativaca Hrvatske, Džombu i Balića, Španca Garaldu, Rusa Kokšarova, Čeha Juričeka i rukometaša domaćeg Tunisa Hmama. Podsetimo, naša reprezentacija zauzela je peto mesto, a titulom svetskih prvaka okitila se selekcija Španije.

Kosarkaska utakmica 11. kola grupe C Evrolige izmedju nemačkog Opel Skajlajnersa i Panatinaikosa nece biti ponovljena, jer je sudija za zalbe Evrolige prihvatio zalbu ekipe iz Frankfurta na odluku o ponistavanju meca. Mec je zavrsen pobedom Opela rezultatom 68:66, ali se Panatinaikos zalio na ishod, smatrajuci da je odlucujuci kos Opela postignut posle isteka vremena. Posle odluke sudije za zalbe Evrolige, novi mec nece biti odigran, sto znaci da je Opel Skajlajners pobedio.

U 39. Superboulu, finalu američkog fudbala, održanom u Džeksonvilu u noći između nedelje i ponedeljka, titulu najbolje ekipe u NFL-u poneli su Nju Ingland Petriotsi koji su u velikom finalu savladali Filadelfiju sa 24:21. Bio je to treći trijumf “patriota” u poslednje četiri godine, za šta je ovoga puta bio najzaslužniji hvatač Dion Branč, ujedno proglašen za MVP-a ovog Superboula.

Ostavši po treći put ove sezone bez postignutog poena na meču u kome je branio boje Klipersa, Marko Jarić je na gostovanju u Filadelfiji sa sedam asistencija i pet skokova bio od manje pomoći svojoj ekipi nego što je obično bio slučaj, pa je njegov tim zabeležio poraz. Drugi naš internacionalac u dresu L.A. Klipersa, Željko Rebrača imao je učinak od 11 poena i tri skoka. Dalas je slavio na gostovanju u Torontu – 122:113, Boston je pobedio Minesotu 103:100, a Hjuston je u nizvesnoj završnici minimalno slavio protiv Los Anđeles Lejkersa – 103:102.
inesotu 103:100, a Hjuston je u nizvesnoj završnici minimalno slavio protiv Los Anđeles Lejkersa – 103:102.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…