NAJAVA: Prošlog ponedeljka u multifunkcionalnom prostoru Bukva predstavljene su umetničke fotografije Jovana Horvata unuka profesora i kompozitora Živorada Grbića čije ime danas nosi muzička škola i sina Zorane Grbić, profesora klavira na muzičkoj akademiji ćerke Živorada Grbića.

NAJAVA: Privatno pozorište Mala scena realizovalo je još jednu u nizu predstava, u pitanju je delo rađeno po motivima Aleksandra Popovića iz drama “Pazarni dan” i “Komunistički raj”.

NAJAVA: Grupa Legende je prošle srede održala koncert u Domu kulture. Ovogodišnji koncert bio je uspešan kao i svi predhodni što ne treba da čudi jer Legende postoje punih 16 godina, a njihova popularnost sa svakim novim CD sve više raste.

Arhivska građa pored svoje osnovne funkcije da je istorijski izvor prvog reda ima moć da bezživotni papir i šture činjenice minulih vremena uvede u život preko nas koji danas dajemo svoj doprinos vremenu i prostoru u kome postojimo. U to ime, prošlog ponedeljka otvorena je zložba umetničkih fotografija Jovana Horvata pod nazivom “Prostori moći” i to u multifunkcionalnom prostoru “Bukva”
Posle diplome na beogradskoj muzičkoj akademiji Jovan Horvat odlazi u Barselonu gde magistrira. Zatim diplomira na Katalonskom institutu za fotografske studije i postaje profesionalac sa osamnaest samostalnih i šest kolektivnih izložbi u Srbiji, Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, a predavač je na tri škole umetničke fotografije u Barseloni. Njegov muzički i fotografski rad upotpunjen je prevodilačkim, a naručito katalonskom poezijom posvećenoj egzilu.

U predstavi “Pazarni dan” koju je režirao Miroslav trifunović igra već oprobana i iskusna glumačka ekipa. O predstavi govori glumac Veroljub Veca Andrić……I još jednom da ponovimo, premijerno izvođenje ovog dela najavljenao je za četvrtak 10. februar u 20h u Domu kulture, a repriza, već sledećeg dana u petak 11. februara. Podsećanja radi, pozorište “Mala scena” je u oktobru prošle godie boravilo je u Makedoniji na sedmom po redu festivalu “Dani komedije” u Kumanovu kada sa ostvarenjem Duška Kovačevića, a u pitanju je bila komedija “Šta je to u ljudskom biću što ga tera prema piću” predstava, za koju je režiju takođe uradio Miroslava Trifunovića. Mala Scena je prvo pozorište iz Valjeva koje je pozvano da učestvuje na festivalumeđunarodnog karaktera, a glumci su u znak priznanja od strane domaćina grada Kumanova dobili statuetu.

Legende su u avgustu 2002. godine imale veoma uspešan koncert na letnjoj pozornici pored Kolubare, potom ništa manje uspešan u februaru 2003-će u Domu kulture, koncert za koji su karte bile rasprodate nekoliko dana pre, a sala Doma kulture bila prepuna. Potom je usledio naredni koncert u februaru prošle 2004-te godine kada su gostovanjem u našem gradu započeli turneju po Srbiji koja je bila posvećena petnaestogodišnjici njihovog postojanja. Tada su izjavili da su zadovoljni koncertom i primetili da se iz godine u godinu njihova publika menja, odnosno, da postaje sve mlađa što daje garanciju da će grupa nastaviti da traje sa istom, ako ne i jačom popularnošću što je potvrđeno ovogodišnjim koncertrom. Grupi Legende po svemu sudeći nije neophodna podrska medija jer su se kvalitetom izborili za svoje mesto na estradnoj sceni i uvek ce imati publiku svih generacija.

liku svih generacija.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…