Na području Srbije nema snega, a magla smanjuje vidljivost na 50 do 100 metara u Vojvodini, na širem području Beograda, u Mačvi, Podrinju i Šumadiji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije i Crne Gore. Na nekim deonicama magla smanjuje vidljivost i na 20 do 30 metara, a veoma niske temperature u Dimitrovgradu [minus 21] i u Negotinu i Kikindi [minus 19] uzrokuju pojavu poledice. Na prilazima Kopaoniku, ima snega na kolovozima u visini od pet do 10 centimetara, a na deonici Rendare-Jaram ima i manjih snežnih nanosa. Na putevima u nižim predelima kolovozi su uglavnom suvi, a zbog jutarnjeg mraza, na pojedinim deonicama ima leda, zbog čega se vozačima savetuje poseban oprez. Na regionalnim putevima u višim predelima i ka zimskim turističkim centrima, saobraćaj otežan zbog snega i leda na kolovozu u visini od pet do 10 centimetara, što uslovljava obaveznu upotrebu zimske opreme i lanaca. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, u oba smera. Upotreba lanaca obevezna je na prilazima Kopaoniku, a zbog snežnih nanosa je neprohodan put Nikšić-Šavnik-Žabljak. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje ka Kopaoniku, Goču, Tari, preko Crnog Vrha, Debelog Brda, Bukova, Divčibara, Rtnja, na području Majdanpeka i Negotina, na regionalnnim putevima područja Ivanjice, u olpaninskim predelima područja Novog Pazara, Raške, Peštera, Vranja, kao i na putu Plužine-Šćepan Polje. Na magistralnom putu Kolašin-Podgorica, kod Međurečja, saobraćaj se odvija usporeno samo jednom kolovoznom trakom naizmenično. Na magistralnom putu M-1, deonica između Bujanovca i Preševa, zbog radova je saobraćaj usporen i mogući su petnaestominutni zastoji. Poluautoput od granice ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od četiri kilometra, tako da se vozila preusemeravaju na stari put.

U BIOSKOPU CENTRAL SE PRIKAZUJE AMERIČKI DEČIJI FILM “NEVIĐENI” U 17:30h I OD 20h LJBAVNI FILM “PRAVILA PRIVLAČNOSTI”. CENA KARTE ZA OBE PROJEKCIJE JE 120,00 DINARA.
∆∆>>> PREMIJERA PREDSTAVE “PAZARNI DAN” “POZORIŠTE MALA SCENA” DOM KULTURE, ČETVRTAK 10. FEBRUAR U 20h. REPRIZA U PETAK 11. FEBRUARA U 20h “PAZARNI DAN” “POZORIŠTE MALA SCENA” DOM KULTURE, ČETVRTAK 10. FEBRUAR U 20h. REPRIZA U PETAK 11. FEBRUARA U 20h @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…