Advokat generala Nebojše Pavkovića, Ljubiša Živadinović, izjavio je sinoć da intenzivno prikuplja dokumentaciju neophodnu za odbranu Pavkovića, kako bi bio spreman za preuzimanje optužnice Haškog tribunala. Kako je prenela Radio-televizija Srbije, Živadinović je rekao da Pavković nikad nije odlučno tvrdio da neće u Hag.

U Gračanici je počela distribucija 12 tona nafte, pomoć beogradskog “Jugopetrola” meštanima Batusa i Lipljana, koji više od 40 dana nemaju struju, izjavio je Tanjugu načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić.

Šefovi diplomatija Evropske unije danas će na sastanku u Briselu istaći neophodnost da zemlje zapadnog Balkana pojačaju napore da svi optuženici budu predati Haškom tribunalu, saopštili su izvori EU u Briselu.

Za međuetničke incidente u Vojvodini ne možemo da okrivimo državu i treba da vidimo da li su oni etnički motivisani, ili je reč o krivičnim delima, izjavila je član Evropskog parlamenta Doris Pak.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus podneće sutra na sednici Vlade izveštaj o tome dokle se stiglo u pridruživanju Evropskoj uniji, kada će se razgovarati o ispunjavanju obaveza prema Haškom tribunalu, izjavio je funkcioner G 17 Plus Miloljub Albijanić.Kako prenosi “Danas” on je potvrdio da će uskoro Glavni odbor G 17 Plus razgovarati o ispunjavanju obaveza Vlade prema Tribunalu i o eventualnom izlasku te stranke iz vlade Vojislava Koštunice. Prema njegovim rečima, G 17 Plus ne raspolaže informacijama da bi generali Nebojša Pavković i Sreten Lukić mogli da slede potez Vladimira Lazarevića i predaju se Haškom sudu.

Skupština Srbije nastaviće vanredno zasedanje raspravom o prestanku važenja Zakona o osnivanju javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj, kojim će aviokompanija Jat ervejz preuzeti prava i obaveze Jugoslovenskog aerotransporta.

Predsednik Makednije Branko Crvenkovski stiže u danas u dvodnevnu radnu posetu Beogradu, na poziv srpskog predsednika Borisa Tadića. Prema najavama, Crvenkovski će se, pored Tadića, sastati i sa predsednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, predsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom i predsednikom Skupštine Srbije Predragom Markovićem.

Poreska uprava Srbije podsetila je poreske obveznike da danas ističe rok za podnošenje poreske prijave na imovinu.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…