Posle godinu i po dana odlaganja, haški optuženik vojni general Vladimir Lazarević odlučio je da se preda sudu u Hagu. Ipak, ostala su još trojica generala: Nebojša Pavković, Vlastimir Đorđević i Sreten Lukić, koje je, zajedno sa Lazarevićem, Haški tribunal optužio za ratne zločine na Kosovu 1999. Međutim, za sada nema informacija da li bi još neko mogao da sledi Lazarevićev primer.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je odluka nekadašnjeg komandanta Prištinskog korpusa generala Vladimira Lazarevića da se preda Haškom tribunalu, hrabar, častan i savestan postupak u interesu države Srbije i njenih građana.

Srpski ministar pravde Zoran Stojković najavio je da će država pomoći generalu Vladimiru Lazareviću da dokaže pred Haškim tribunalom šta se dešavalo na Kosovu i Metohiji.

Američki ambasadador u SCG Majkl Polt, kaže da Vašington “veruje” da je haški optuženik general Ratko Mladić u Srbiji. Hapšenje Ratka Mladića, za koga vlada SAD veruje da provodi najviše vremena u Srbiji, jedan je od uslova za približavanje SCG evroatlantskim integracijama, rekao je Polt Radio-televiziji Srbije.

Delegacija Evropskog parlamenta, koju će predvoditi šef delegacije za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Doris Pak, boraviće u Subotici i razgovarati sa predsednikom opštine Gezom Kučerom.

Stanovnici Cetinja i dalje su bez vode, okolna sela, odsečena zbog zavejanih puteva, nemaju ni struju. Visina snežnog prekrivača već je prešla jedan metar. Zbog navedenih problema, lokalne vlasti razmatraju uvođenje vanrednog stanja u toj opštini. Vode u Cetinju i okolnim selima nema već dva dana, zbog kvara na dalekovodu sa kojeg se snabdeva lokalni vodovod, a nadležne službe nisu uspele da otklone kvar zbog zavejanih puteva.
sa kojeg se snabdeva lokalni vodovod, a nadležne službe nisu uspele da otklone kvar zbog zavejanih puteva.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…