5320 ≠ trebalo bi da plati Udruženje Anđeli čuvari PDV na oko 80 hiljada ≠ vrednosti humanitarne pomoći koja je pre nekoliko dana stigla u Valjevo. Za razliku od dosadašnjeg poreskog oslobađanja za humanitarne organizacije, uvođenjem PDV-a humanitarna pomoć se može nabavljati sa zaračunatim PDV-om bez obzira da li lh dobijaju bez naknade ili ih uvoze ili kupuju. Zakon predviđa izvesnu refakciju ako humanitarnu pomoć daju u inostranstvi.

Vesna

Iako je od ministarstva finansija zatraženo mišljenje nikakav odgovor do sada nije stigao. Predsednik Opštine Jovan Tomić naglasio je da je i Opština poslala dopis ministarstvu, da je zatražena pomoć i od ministarstva za kapitalne investicije, a gospodin Gerhard Petri koji je stigao u pratni šlepera u kontaktu je sa Ambasadom Nemačke u Beogradu koja će sa svoje strane pokušati da pomogne razrešenju ove situacije.

Gerhard

Gerhard Petri je od 1999. godine svojim angažovanjem u naš grad dopremio 14 šlepera humanitarne pomoći, najviše za zdravstveni centar. Po prvi put susreće se sa ovakvim problemom , ali se nada da će do nedelje, do kada boravi u Valjevu cela situacija se razrešiti na najbolji mogući način i da će moći da uruči pomoć.
Za sada su stopirani šleperi sa pomoći koja je najavljena iz Pfafenkofena i iz Švedske, a ovo nije usamljeni slučaj u Srbiji.
i šleperi sa pomoći koja je najavljena iz Pfafenkofena i iz Švedske, a ovo nije usamljeni slučaj u Srbiji.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…