Francuski vojnici u sastavu Kfora uklonili su barikade na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, a most će do daljeg biti zatvoren za saobraćaj, potvrđeno je danas Tanjugu. Barikade su postavljene 17. marta prošle godine, u vreme nasilnog upada Albanaca iz južnog u severni, srpski deo Kosovske Mitrovice.

Više od 80 sprskih domaćinstava u Batusu i 120 u Lipljanu preko mesec dana nema struju, a bez nje je i najveće srpsko selo na severu Kosova -Prilužje, gde živi više od 3.500 ljudi, kao i Grace, gde je bez struje 80 domaćinstava.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković dolazi sutra na poziv generalnog sekretara Organizacije severnoatlantskog pakta [NATO] Japa de Hopa Shefera u Brisel gde će biti na sastanku Saveta Alijanse na kome će se, kako se očekuje, raspravljati o Kosovu i Metohiji.

Stalna delegacija Skupštine Srbije i Crne Gore, koju predvodi predsednik Zoran Šami, učestvovaće na prvom ovogodišnjem redovnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koje se održava u Strazburu od 24. do 28. januara.

Predsednik odbora za spoljnu politiku G17 plus Milan Pajević rekao je da “ako u nekoliko narednih dana ne bude predaja Haškom tribunalu optuženih generala”, ta stranka “izlazi iz vlade”.

Suđenje Slobodanu Miloševiću u Hagu biće nastavljeno sutra iskazom Ratka Markovića, profesora beogradskog Pravnog fakulteta.

Novoizabrani predsednik Ukrajine Viktor Juščenko danas je položio zakletvu u parlamentu u Kijevu.

Vođa ekstremista u Iraku Abu Musab el Zarkavi objavio je žestok rat u Iraku uoči parlamentarnih izbora zakaznih za sledeću nedelju, nazivajući izbore zaverom Vašingtona i šiita nevernika.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…