Vršilac dužnosti predsednika Okružnog suda u Nišu Novica Stefanovic saopštio je danas da je na osnovu rezultata istrage vojnik Dušan Petrovic, iz Zaplanjske Toponice kod Niša, izvršio samoubistvo u kasarni u Kraljevu.

Celnik Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanovic izjavio je Tanjugu da ce glavna tema razgovora Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom i premijerom Srbije Borisom Tadicem i Vojislavom Koštunicom biti delovanje srpske zajednice u narednom periodu.

Nekoliko hiljada Albanaca okupilo se danas oko podneva na protestnom skupu u Preševu povodom ubistva Dašnima Hajrulahua [16] u blizini granice sa Makedonijom. Okupljeni nose parole – “Dole plan Ccovica”, “Gde su Saliven i Fejt”, “Stop nasilju”, “Da li je ubistvom najavljeno vruce prolece”, “Zzandarmerija i vojska van doline”, a istakli su i albanske i americke zastave.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica prireduje dobrotvorni božicni i novogodišnji prijem za biznismene iz zemlje i dijaspore za prikupljanje sredstava za novoobrazovani Fond za Kosovo i Metohiju. Kako je najavlujeno iz premijerovog kabineta, prijem ce biti održan u Domu garde Vojske Srbije i Crne Gore na Topcideru. Vlada Srbije je osnovala Fond za KiM, koji nece biti na budžetu republike, vec je predvideno da se sredstva za pomoc Srbima u pokrajini prikupljaju od poslovnih ljudi iz dijaspore i iz Srbije.

Praznicki donatorski prijem koji veceras organizuje srpski premijer Vojislav Koštunica u Domu garde u Topcideru ima cilj da obezbedi novcanu pomoc za Srbe na Kosovu i Metohiji, izjavio je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Srdan Đuric.

Lider Srpskog nacionalnog veca severnog Kosova Milan Ivanovic izjavio je da ce predstavnici kosovskih Srba današnje sastanke sa predsednikom Borisom Tadicem i premijerom Vojislavom Koštunicom iskoristiti za dogovor o daljem politickom delovanju.

Šef kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Srdan Đuric izrazio je danas uverenje da ce problem saradnje sa Haškim tribunalom biti rešen u “najskorije vreme”, na nacin koji “nece izazvati velike potrese društva”.

Dva zemljotresa ponovo su pogodila Indoneziju. Prvi jacine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je grad Banda Aceh u 5.13h po lokalnom vremenu. Drugi jacine 5,1 stepeni pogodio je isti prostor nekoliko sati kasnije. Epicentar zemljotresa je Indijski okean. Izveštaja o nastradalima i šteti za sada nema, navodi se na veb sajtu americkog Instituta za geološka istraživanja. veštaja o nastradalima i šteti za sada nema, navodi se na veb sajtu americkog Instituta za geološka istraživanja.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…