Na Valjevskom forumu načeta je jedna interesantna tema, za čiju realizaciju treba najviše dobre volje, a uz podršku mlađih članovi foruma. Uz veoma malo ulaganja u parku Pećina mogla bi da se napravi staza za skejt.
Pored toga, predložena je ideja da se park obogati tako što će se na istom mestu postavi i vestacka stena za penjanje. A za sve generacije – tereni za mini golf. I eto još malo sporta, eto još malo podrške ideji zdravog života. Jer šetnja po dobro poznatim stazama jeste zdrava, ali je strašno dosadna.
Ideja je predložena i otvorena za dopune, a kada se skupe u jedan dokument, i pretoči u gradjansku inicijativu, može se i zvanično obratiti lokalnoj vlasti. Ovaj Ninin predlog naišao je na opštu podršku članova foruma jer kako je Atlas napisao to nije mnogo skupo a super je. Još bi bilo super kada bi se obnovili koševi, košarkaske konstrukcije i golovi. Šta preostaje? Definisanje mogućnosti. Ograničenja. Skica. Rasprava. Ciljevi. Resursi. Izbor i definisanje metoda i resursa za ostvarenje cilja. Definisanje projektnih zadataka. Plan realizacije. Arhitektonski i gradjevinski projekat. Elaborat. Troškovi. Grupe za podršku i pritisak na lokalne organe. Sponzori. Realizatori. Ukratko, akcija!
Dakle, prvo urbanisti da nam kažu mogućnosti, zatim treba da vidimo da li postoji podrška lokalne samouprave, jer bez njih se ne može (oni su staraoci). Zatim bi neko ko se razume u skejt i ostalo mogao da preko interneta pronadje proizvodjače potrebne opreme i raspita se pre svega o ceni. Finansiranje trenutno izgleda kao najmanji problem. Opstinski budzet, neki privatnik koji bi video svoj interes, CRDA program, …

kao najmanji problem. Opstinski budzet, neki privatnik koji bi video svoj interes, CRDA program, …

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…