Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić potvrdio je informaciju da je nađen mrtav vojnik na vojnom aerodormu Lađevci kod Kraljeva, ali je istakao da će saopštenje dati oni koji su nadležni, a to su civilni istražni organi, kada se svi nalazi upotpune.

Potpredsednik vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da će inflacija u ovoj godini iznositi maksimalno 12,5 odsto.

U Srbiji je ukinut porez na promet i na snagu je stupio Zakon o porezu na dodatu vrednost, koji je uveo opštu stopu oporezivanja od 18 odsto i posebnu stopu od osam odsto, a istovremeno su uvedene brojne poreske olakšice.

Na završenim predsedničkim izborima u Hrvatskoj, rezultati “izlaznih” anketa pokazali su da uverljivo vodi aktuelni šef države Stjepan Mesić sa 50,93 odsto osvojenih glasova, a da na veliko iznenađenje, drugo mesto sa 19,87 podrške građana drži nezavisni kandidat, biznismen Boris Mikšić.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić najavio je da će vlada Srbije na prvoj ovogodišnjoj sednici razmatrati stanje u Jat ervejzu, zbog velikih unutrašnjih problema u nacionalnoj avio kompaniji.

Uvođenjem poreza na dodatu vrednost biće snižene cena usluga PTT saobraćaja Srbija, Telekoma Srbija, Elektroprivrede Srbije , Železničko-transportnog preduzeća “Beograd”, cene uglja i naftnih derivata.

Procene mogućih posledica prirodne katastrofe na području Indijskog okeana svakim danom izgledaju sve sumornije. Ujedinjene nacije saopštavaju da bi broj poginulih mogao da dostigne 150.000, dok generalni sekretar Kofi Anan kaže da bi regionu za oporavak moglo da bude potrebno čak deset godina.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…