U Ginekološko-akušerskoj klinici u ulici Narodnog fronta, tri minuta posle ponoći, rođen je dečak, prva beogradska beba u 2005. godini. Prvorođenu bebu posetili su predsednik Srbije Boris Tadić, zamenik gradonačelnika Radmila Hrustanović i gradski menadžer Bojan Stanojević. Hrustanović je izjavila novinarima da je Gradska vlada izdvojila 250.000 dinara za sve bebe rođene u noći 1. januara 2005.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kazao je da Beograd ne može pristati da južna srpska pokrajina dobije državnu nezavisnost. Ako neko misli da Kosmetu da nezavisnost – grdno se vara da će na to pristati bilo ko iz Srbije”, rekao je Čović za novogodišnje izdanje podgoričkoh dnevnika “Dan”. On je upozorio da bi eventualno priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije izazvalo niz lančanih reakcija sa sličnim zahtevima za promenu granica.

Na pumpama “Jugopetrola” i “Naftagas prometa”], gorivo je od juče, zavisno od vrste, jeftinije od 0,9 do 1,2 dinara. Naftni derivati, na pumpama Naftne industrije Srbije, pojeftiniće u proseku za oko dva odsto zbog uvođenja Poreza na dodatu vrednost. Prema najavama iz NIS-a, nova cena benzina MB-91 biće 60,70 dinara, motornog benzina MB-95, 62,80, benzina MB-98, 68,70, motornog benzina BMB-95, 62,80 dinara , dok će cena dizel goriva D-1 biti 52,40, a D-2, 51,60 dinara. Cena evrodizela biće 55,20 dinara, dok će ulje za loženje koštati 38,40 dinara. Kako su najavili iz Ministrarstva rudarstva i energetike do ponovnog pojeftinjenja goriva u Srbiji može doći i 5. januara, jer je došlo do smanjenja cene nafte na svetskom tržištu.

U Srbiji se od juče primenjuje Porez na dodatu vrednost [PDV], umesto dosadašnjeg poreza na promet. Primenom PDV-a ni jedan proizvod i usluga neće biti oslobodjeni plaćanja tog novog oblika poreza koji će se obračunavati po opštoj stopi od 18 odsto i posebnoj od osam odsto. Dosadašnji porez na promet se obračunavao po stopi od 20 odsto, a neke osnovne životne namirnice su bile oslobodjene tog poreza. na promet se obračunavao po stopi od 20 odsto, a neke osnovne životne namirnice su bile oslobodjene tog poreza. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…