27. novembra počela je nova registracija izbeglih koja će trajati do 13. januara 2005. Novu registraciju izbeglica organizuje Komesarijat za izbeglice Srbije i UNHCR, a lica koja se ne odazovu pozivu, izgubiće status izbeglice, odnosno prognanog lica.
U Komesarijatu za izbeglice, objašnjava da je novi popis neophodan kako bi se utvrdio tačan broj izbeglih i prognanih kojima će biti potvrđen izbeglički status i da bi se on ukinuo licima koji ne ispunjavaju uslove za to.
“Lica koja zadrže status izbeglice moći će da zadrže mogućnost da učestvuju u svim programima koji će se i dalje raditi za pomoć izbeglica, za proces integracije, kada je reč o stanovima koji su se do sada gradli, kao i za mnoge druge programe namenjene za pomoć izbeglicama
Poslednja registracija izbeglica obavljena je pre tri godine, kada je registrovano blizu 300.000 izbeglih. Taj popis nije bio obavezan, za razliku od ovog sada, koji one koji žele da zadrže izbeglički status, obavezuje da se prijave.

Popis izbeglih lica koja se nalaze na teritoriji Opštine Valjev obavlja se u Povereništvu komesarijata za izbeglice u Sinđelićevoj 48. ja se nalaze na teritoriji Opštine Valjev obavlja se u Povereništvu komesarijata za izbeglice u Sinđelićevoj 48.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…