Skupština privatnih prometnika naftnim derivatima sinoć je u Pančevu prihvatila protokol koji su sačinila četiri ministarstva radi prevladavanja problema sa kojima su privatnici suočeni, čime je odmah prekinut višednevni protest i blokada refinerija u Novom Sadu i Pančevu.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da problem oko održavanja neposrednih izbora za Skupštinu Srbije i Crne Gore nije u Beogradu već u Podgorici, jer je Srbija ispunila svoje obaveze prema Ustavnoj povelji donoseći zakon o njihovom sprovođenju.

Kompanija “Omni stock” uplatila je 16.000 evra Kosovskoj energetskoj korporaciji, čime su stvoreni uslovi da se, nakon petnaestodnevnog isključenja, normalizuje snabdevanje električnom energijom žitelja Čaglavice, Lapljeg sela i Preoca.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica i specijalni predstavnik generalnog sekretara UN za Kosovo i Metohiju Seren Jesen – Petersen sastaće se u Beogradu 17. januara, izjavio je Tanjugu savetnik srpskog premijera Aleksandar Simić.

Broj poginulih u katastrofalnom udaru džinovskog talasa “cunamija” u Jugositočnoj Aziji, koji je prethodno izazvao jedan od najsažnijih zemljotresa u istoriji planete, prešao je večeras cifru od više od 23.200, dok je broj nestalih u osam zemalja pogođenog područja veći od 30.000.

Povodom tragičnog gubitka više hiljada ljudskih života i ogromne materijalne štete prouzrokovane katastrofalnim zemljotresom i naletom razornog talasa cunami, koji je pogodio južnu i jugoistočnu Azije, ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković uputio je telegrame sa izrazima saučešća kolegama u zemljama tog regiona.

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića optuženi Zvezdan Jovanović je osporio tačnost svedočenja inspektora Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala [UBPOK] Rodoljuba Milovića koji je tvrdio da nije bilo prisile nad Jovanovićem koji je dobrovoljno dao izjavu u policiji.

U ponovljenom drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, opozicioni lider Viktor Juščenko dobio je 52,22 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija nakon 99,02 odsto prebrojanih glasačkih listića.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…