Preko 22.000 stanovnika šest azijskih zemalja izgubilo je život od ogromnog talasa – cunamija – koji je nastao nakon katastrofalnog zemljotresa nedaleko od Sumatre, javile su danas azijske radio stanice.
Nema zvaničnih informacija da među građanima Srbije i Crne Gore ima žrtava u snažnom zemljotresu koji se dogodio u Indoneziji, izjavila je Tanjugu otpravnik poslova ambasade SCG u Džakarti Oreta Jovanović-Novaković.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je danas da i Srbija i Crna Gora moraju da ispoštuju Ustavnu povelju, “kojom je precizirano održavanje neposrednih izbora za parlament državne zajednice”.

Nadležni državni organi učiniće sve da se Srbima na Kosovu i Metohiji uključi struja, izjavio je danas portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović, uz ocenu da je isključenje struje srpskom stanovništvu u Pokrajini još jedan vid etničkog čišćenja.

Oko hiljadu Srba iz tri sela centralnog Kosova koja su 18-ti dan bez struje, zatražilo je danas na protestu u Lapljem Selu kod Prištine da im Kosovska elektroenergetska korporacija [KEK] odmah uključi struju.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković podržao je danas u Beogradu predlog Igmanske inicijative da Novi Sad postane centar regionalne saradnje.

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas u izjavi Tanjugu da odluku ministarskog sastanka u Mastrihtu, o dvostrukom koloseku za Crnu Goru i Srbiju u procesu evropske integracije, predstavlja najvažniji događaj u 2004. godini.

U ministarstvu rudarstva energetike danas će se održati sastanak članova koordinacionog odbora privatnih prometnika nafte se predstavnicima ministarstava finansija i trgovine.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…