Svetozar Marović očekuje da se u januaru pronađe rešenje o načinu na koji će funkcionisati skupština državne zajednice i da će do kraja janura biti postignut dogovor između predstavnika država-članica o načinu na koji će se birati poslanici za parlament državne zajednice. Marović kaže da je jedna od opcija i promena Ustavne povelje. Međutim, premijer Srbije Vojislav Koštunica oštro se protivi odlaganju izbora.

Novi načelnik Generalštaba VSCG je general-potpukovnik Dragan Paskaš, odlučio je Vrhovni savet odbrane u četvrtak uveče.U saopštenju sa sednice VSO-a se navodi da je dosadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crn Gore, general Branko Krga, razrešen zbog odlaska u redovnu penziju. Paskaš na novu funkciju dolazi sa mesta komandanta Novosadskog korpusa.

Nesporazumi posle pisma u kome su poslanici optužili Vuka i Danicu Drašković za nedemokratsko ponašanje su otklonjeni. Kako se navodi u saopštenju SPO-a, dogovoreno je da se ubuduće sva sporna pitanja moraju pokretati i rešavati isključivo u organima stranke. Sednica Glavnog odbora, zakazana za 26. decembar, otkazana je posle dogovora Draškovića i poslanika.

Vrhovni sud Srbije saopštio da nijedan advokat, pa ni Toma Fila, nije prisluškivan ili praćen po odobrenju suda.
U saopštenju se dodaje se da je, ukoliko je bilo neovlašćenog prisluškivanja, za takve postupke moguće podneti krivične prijave. Fila je naveo da je, po njegovom saznanju, to praćenje vršila Državna bezbednost Srbije.

Privatni prometnici nafte odlučili su u petak uveče da prekinu blokadu rafinerija nafte, nakon višečasovnog sastanka sa ministrom za kapitalne investicije Velimirom Ilićem i ministrom za energetiku Radomirom Naumovim.

Vernicima rimokatoličke veroispovesti danas slave Božić.

Naumovim.

Vernicima rimokatoličke veroispovesti danas slave Božić.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…