2005. godine navršava se 100 godina postojanja KUD Abrašević. Tim povodom danas je održana prva konstitutivna sednica Odbora za obeležavanje jubileja. Za predsednika Odbora izabran je Mile Gajić, a za njegovog zamenika Voja Brajović.
Odbor čini peko 180 članova ovog društva koji su u proteklim decenijama učestvovali koroz razne sekcije na formiranju imena KUD Abrašević. Pripreme za obeležavanje jubileja, prema rečima Vojislava Andrića, predsednika KUD Abrašević počele su još 2003. godine. U narednoj godini slavi se i 135 godina Gimnazije i 45 godina pivare, ali je 100 godina KUD Abrašević daleko značajnije za grad te stoga ovaj Odbor i Uprava imaju obavezu da taj program obeležavanja bude moguć i da se obezbede svi uslovi da se on odradi.
Cilj programa je da se napravi osvrt na 100 godina Abraševića i da se gradu i Srbiji, pa i svetu pokaže prava misija Abraševića. Andrić je naglasio i da program mora biti visokog umetničkog kvaliteta, a sve što je urađeno mora ostati dokumentovano u nekoj monografiji.
Prema rečima reditelja Miroslava Trifunovića, sada predsednika Udruženja amatera Srbije, značajno je što sadašnje ministarstvo kulture ima sluha za amaterizam i ponovo se finansiraju sve velike smotre amatera, a da se Abrašević u narednoj godini mora vratiti na scenu Srbije sa svojim kvalitetom. ve velike smotre amatera, a da se Abrašević u narednoj godini mora vratiti na scenu Srbije sa svojim kvalitetom. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…