Predsednik Srbije Boris Tadic odbacio je u Sarajevu mogucnost jednostranog izvinjenja za zlocine pocinjene u ratovima na podrucju bivše SFRJ, ali je, kako je rekao, spreman da prvi ucini taj korak.

Rad Haškog suda nece moci da se završi do 2008. godine pre svega zbog nesaradnje Beograda sa Tribunalom, izjavio je u Hagu americki ambasador za pitanja ratnih zlocina Pjer Rišar Prosper posle razgovora sa zamenikom glavnog tužioca Medunarodnog suda Dejvidom Tolbertom.

Republicki ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Loncar izjavio je Tanjugu da je u saradnji Srbije s Haškim tribunalom postignut vidan napredak, i da ce Srbija u narednom periodu ispuniti sve svoje obaveze prema tom sudu.

Predstavnik Sekretarijata Haškog tribunala u Srbiji i Crnoj Gori Aleksandra Milenov izjavila je da novoizabranog premijera Kosova Ramuša Haradinaja nece štititi imunitet, ukoliko sud u Hagu protiv njega podigne optužnicu.

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana pozvao je danas nove prelazne institucije samouprave na Kosovu da obezbede “prvenstveno brz napredak u sprovodjenju standarda i opipljive rezultate u zaštiti manjinskih zajednica” u pokrajini.

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je konacnu ponudu FPP Balkan limitida sa Kajmanskih ostrva za preuzimanje akcija preduzeca “Knjaz Miloš” iz Arandelovca. Ponuda FPP Balkan limitida je, kako se navodi u saopštenju Komisije, pravno i formalno valjana i ukljucuje socijalni i investicioni program. Komapnije “Apurna” i “Pivovarna Laško” povukle su svoje pocetne ponude za kupovinu akcija arandelovackog preduzeca.

Više od 10.000 ljudi je pod istragom zbog sumnje da su umešani u ratne zlocine pocinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine, potvrdio je državni tužilac BiH Marinko Jurcevic.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…