Cetiri naše košarkaške ekipe veceras nastupaju u petom kolu ULEB Kupa. Najteži posao bez sumnje imace Crvena Zvezda, koja ce pred svojom publikom docekati najjaci tim svoje grupe, litvanski Lietuvos Ritas. Ekipa sa Malog Kalemegdana “traži sebe” i nalazi se u svojevrsnoj tranziciji, koja po svemu sudeci nece biti nimalo laka i bezbolna. Pre bi se moglo reci da se “crveno-beli” nalaze na velikim mukama, koje su najbolje izašle na videlo u subotnjem porazu u “Jazinama” od Zadra , kada su primili cak 107 poena. Litvance sa klupe predvodi naš trofejni strucnjak Vlade Đurovic, a udarna igla litvanskog tima je Frederik Haus, amerikanac koji je poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao u Partizanu. I pored brojnih problema, trener crveno – belih Aleksandar Trifunovic je optimista.
Vršacki Hemofarm gostuje u Holandiji, i za ocekivati je da zabeleži pobedu protiv Ajfel Tauersa. Ekipa Refleksa igrace kao gost protiv italijanskog Kantua, dok se Buducnost u svojoj “”Moraci”” sastaje sa solunskim PAOK-om.

Fudbalska Liga šampiona ulazi u poslednje 6.kolo takmicenja po grupama i za mnoge timove sa velikim ambicijama ostaje još 90 minuta nade da nadoknade propušteno i plasiraju se u dalji tok takmicenja. Najviše uzbudjenja ocekuje se na utakmici Valensija – Verder, ali ništa manju dramu nece videti ni navijaci Panatinaikosa ciji ljubimci docekuju PSV, odnosno Arsenala, koji bi i pored ne baš sjajne forme trebalo da
savlada Rosenborg. Od ishoda tih utakmica zavisi da li ce jedan od favorita za plasman u samu završnicu prerano završiti takmicenje. Na posletku, veceras oko 23 sata bice poznato i da li je branilac titule Porto predao svoj pehar vec posle prve faze takmicenja i utakmice sa Celsijem. Svi susreti pocinju u 20 i 45.

Kako tvrde katalonski mediji direktori Barselone Đoan Laporta i trener Rajkard u sredu ce objaviti spisak pojacanja koja ce u januarskom prelaznom roku angažovati Barselona. Trener Rajkard je od uprave tražio dva vezna fudbalera i jednog napadaca. Kako tvrde izvori bliski upravi vodeceg tima na tabeli Primere, u ekipu sa Kamp Noua na šestomesecnu pozajmicu stižu igrac Juventusa Alesio Takinardi i Brazilac iz Arsenala Edu. Najozbiljniji kandidati za jedno mesto u napadu su Argentinac Gabrijel Batistuta, Norvežanin iz Besiktaša Džon Kerju i napadac Mancester Sitija Nikolas Anelka.

U toku protekle noci odigrano je osam meceva na NBA parketima. Od naših internacionalaca zablistao je Predrag Drobnjak, koji je zabeležio 20 poena i 9 skokova. Njegova Atlanta slavila je protiv Filadelfije sa 96:92. L.A. Klipersi su pobedili tek posle dva produžetka ekipu Šarlota sa 99:93, a Marko Jaric nije imao zapaženiji ucinak – osam poena, uz ocajan šut iz igre 4 od 18. Nenad Krstic je bio strelac tri poena u pobedi Nju Džersija nad Torontom 88:86, dok je Darko Milicic postigao poen manje u trijumfu Detroita u Dalasu – 101:85. U ostalim susretima: Cikago – San Antonio 75:91, Juta – Majami 80:100, Denver – Orlando 115:102 i Golden Stejt – Boston 110:106.
ikago – San Antonio 75:91, Juta – Majami 80:100, Denver – Orlando 115:102 i Golden Stejt – Boston 110:106.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…