Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je Vlada na vanrednoj sednici osudila izbor Ramuša Haradinaja za premijera Kosova i Metohije i da je od šefa UNMIK-a Sorena Jesena-Petersena zatražila da, u skladu sa ovlašcenjima, poništi taj izbor.

Predsednik Srbije Boris Tadic rekao je, u intervjuu današnjoj “Politici”, da bi vec pocetkom proleca mogli biti održani izbori, izrazivši uverenje da bi to doprinelo politickoj stabilnosti. “Spreman sam da ponovo izadem na predsednicke izbore ako je to uslov za izbore i za stabilnu demokratsku vlast”, rekao je Tadic i istakao da bi ponovo bio izabran za predsednika.

Predsednik državne zajednice Svetozar Marovic izjavio je, za današnji “Blic”, da je dest miliona ljudi SCG “uhapšno pred vratima evropske buducnosti” i da ne mogu da idu napred “jer u Briselu smatraju da nismo ispunili svoje obaveze prema Hagu”.

U Madarskoj je jutros u šest sati poceo referendum o dvojnom državljanstu Madara u dijaspori i o zaustavljanju privatizacije zdrastvenih ustanova. Madarski predsednik Ferenc Madl raspisao je 28. oktobra referendum o dvojnom državljanstvu.

Na benzinskim stanicama NIS-a važe nove, više cene goriva. Kako je saopštila Naftna industrija Srbije, motorni benzin od 95 oktana i bezolovni benzin od 95 oktana, umesto 62 dinara i 40 para, koštace 63 dinara i 80 para za litar, dok ce cena dizela D-2, umesto 50 dinara i 90 para, biti 52 dinara i 50 para za litar.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…